PREDSTAVLJANJE GRADOVA - DUBROVNIK

Biser južnoga mora, kako ga u pjesmama nazivaju, Dubrovnik. Najjužniji grad Lijepe naše prvi put se akciji “72 sata bez kompromisa” priključio 2015. godine, paralelno s akcijama u Splitu i Zagrebu, i od tada sudjeluje svake godine.

Dubrovnik okuplja između sto i sto pedeset mladih volontera, a glavna se akcija svake godine održava na isti način – jednome sugrađaninu i njegovoj obitelji, koji pripadaju socijalno ugroženoj skupini, omogućimo dostojne uvjete za život – čistimo, krečimo, zidamo, uređujemo, nabavljamo, doniramo, skupljamo…
Uz glavnu akciju, nađe se tu i mnoštvo drugih akcija. Najveću suradnju organizacijski tim grada Dubrovnika ostvaruje s Caritasom Dubrovačke biskupije, koji pomaže pronaći i organizirati akcije vezane uz socijalno osjetljive skupine.
Naša “obitelj” iz godine u godinu raste te će se ove godine akcija “72 sata bez kompromisa” održati brojnim gradovima Hrvatske, a Dubrovniku je čast biti dio te obitelji. Naravno, ni u jednom gradu “72 sata” nisu jednaka, u svakom od njih projekt je na neki način drugačiji i poseban, a u Dubrovniku i čaroban. Nije mala stvar uljepšati svoj grad, ili kako mi to volimo reći “obojati ga u zeleno”, preplaviti ga mladim ljudima s osmijehom na licu. I zato pozivamo i tebe da nam se pridružiš i budeš dio ove jedinstvene priče. Priključi se beskompromisnom pomaganju onima koji su u potrebi, davanju svojeg vremena drugome čovjeku i promicanju volonterstva u Dubrovniku! Prijavi se na „72 sata bez kompromisa“ i osjeti snagu one „blaženije je davati nego primati“!
Share This